2019. okt 22.

Papírgyűjtés 2019. október 10.

írta: Mrssheperd
Papírgyűjtés 2019. október 10.

Október 10-én ismét papírgyűjtést rendeztünk az alsópáhoki Sportpályán. Gyerekek és szülők is nagyon sokat segítettek. 

papirgyujtes.jpg

Képek: https://photos.app.goo.gl/4VjPBpQnqatV8eXa6

Tovább Szólj hozzá

papírgyűjtés 2019.10.10.

2019. okt 05.

Aradi vértanúk megemlékezés - 2019. október 4.

írta: Mrssheperd
Aradi vértanúk megemlékezés - 2019. október 4.

2019. október 4-én reggel iskolánk alsó és felső tagozatos dráma szakkörösei különleges drámajátékot adtak elő. A színdarabot Szabóné Fehér Hajnalka rendezte. Idén így emlékeztünk meg az aradi tizenháromról, akik 1849-ben életüket áldozták a magyar szabadságért. 

okt_6_kollazs3.jpg

 

oktober6_kollazs4.jpg

 

További képek:  https://photos.app.goo.gl/VbY8wAxbez6HvQ6e8

Tovább Szólj hozzá

2019. okt 05.

Népmese napja - 2019. október 2.

írta: Mrssheperd
Népmese napja - 2019. október 2.

Iskolánkban az idei évben már hagyományos programként került megrendezésre a Népmese napja. A Benedek Elek születésnapjához kapcsolt országosan ismert eseménnyel olyan izgalmas, tartalmas napot szerveztünk az alsó tagozatos tanulóknak, amellyel a meseolvasás és a népmesék hasznára és fontosságára hívtuk fel a figyelmet

A napot mesehallgatással kezdték az alsósok. Reggel 8 óra előtt minden osztályba egy-egy felső tagozatos tanuló ült be, aki a számára kedves népmesét olvasta fel a gyerekeknek.

A délelőtt folyamán az első és második osztályosok különböző feladatokat oldhattak meg a szünetekben, amiért jutalmat kaptak. Volt közte kirakó, útkereső, keresztrejtvény, amely feladatokat önállóan, vagy párokba szerveződve ...

Tovább Szólj hozzá

2019. okt 05.

Amikor a bajor és osztrák népviselet előkerül a jelmeztárunkból

írta: Mrssheperd
Amikor  a bajor és osztrák népviselet előkerül a jelmeztárunkból

Avagy: Szüreti felvonulás Alsópáhokon

 Alsópáhokon az idei évben is megtartották a szüreti felvonulást, amin mi iskolások is részt vehettünk.

Hajni néni 20 gyerek jelentkezését várta erre a hétvégi  mulatságra, de kicsit többen lettünk! J. Minden évben valami vicces ruhát viselünk ezen a napon. Idén az osztrák és a bajor viseletre esett a választás. A lányoknak nagyon jól állt a ruha, a hajfonat és a ruhához illő hajpánt. A fiúk ruházata kissé parádésra sikerült, s ez már az otthoni készülődés során kiderült:

                „-Anya, nem ér be a nadrágom!

                  -Dehogynem hiszen felpróbáltad!

                  -Hol az ingem?

...

Tovább Szólj hozzá

szüreti felvonulás 2019.09.15.

2019. sze 13.

Őszi túra - 2019. szeptember 13.

írta: Mrssheperd
Őszi túra - 2019. szeptember 13.

Szerencsére jó idővel kezdődött a szeptember, így 13-án pénteken megtarthattuk a szokásos őszi túrát a Kátyán-hegyen.

Mikor kiértünk a parkba, az első nehéz feladatunk a tűzgyújtás volt. Míg a fiúk ezzel bajlódtak, a lányok előkészítették az alapanyagokat a paprikás krumplihoz. Főzés közben játszottunk, beszélgettünk, labdáztunk, bunkit építettünk és lementünk a patak medréhez is. Evés után számháborúztunk. A végére jó sárosak lettünk, de nagyon jól éreztük magunkat.

 

oszi_tura_kollazs.jpg

Tovább Szólj hozzá

őszi túra 2019.09.13.

2019. sze 01.

Tanévnyitó 2019. augusztus 31.

írta: Mrssheperd
Tanévnyitó 2019. augusztus 31.

A felújított épületrész átadása után került sor a tornateremben a tanévnyitó ünnepélyre. Igazgató néni köszöntője után Kovács János tb. kanonok és Péntekné Vízkelety Márta, református lelkipásztor megáldotta az iskola zászlóját, mely a 2019-ben elballagott nyolcadik osztály kezdeményezésére, valamint a Szülői Munkaközösség támogatásával készülhetett el. 

Ezután a nyolcadikosok bekísérték az elsősöket, akik elfoglalták helyüket az iskola tanulói között. Dóber Boldizsár, Peresztegi Donát és Orovecz Dániel verssel, Gáti Vivien pedig énekkel köszöntötte őket, majd a nyolcadik osztályosok apró ajándékkal kedveskedtek nekik. Horváth Hilda osztályfőnök és Péterfalvy István tanító fogja bevezetni őket a betűk ...

Tovább Szólj hozzá

tanévnyitó 2019.08.31.

2019. aug 31.

Ünnepélyes Projektzáró

írta: Mrssheperd
Ünnepélyes Projektzáró

A TOP - 3.2.1. - 15 Európai Úniós támogatásból, az alsópáhoki Önkormányzat hozzájárulásával iskolánk régi épületét felújították és energetikailag korszerűsítették. A hivatalos átadásra 2019. augusztus 31-én került sor. A rendezvényen beszédet mondott Manninger Jenő, országgyűlési képviselő, Varga Andrea, a Keszthelyi Járási Hivatal vezetője, valamint Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere. A felújított épületrészt megáldotta Kovács János tb. kanonok és Péntekné Vízkelety Márta, református lelkipásztor.

 

projektzaro.jpg

 

Tovább Szólj hozzá

projektzáró 2019.08.31.