2019. okt 05.

Népmese napja - 2019. október 2.

írta: Mrssheperd
Népmese napja - 2019. október 2.

Iskolánkban az idei évben már hagyományos programként került megrendezésre a Népmese napja. A Benedek Elek születésnapjához kapcsolt országosan ismert eseménnyel olyan izgalmas, tartalmas napot szerveztünk az alsó tagozatos tanulóknak, amellyel a meseolvasás és a népmesék hasznára és fontosságára hívtuk fel a figyelmet

A napot mesehallgatással kezdték az alsósok. Reggel 8 óra előtt minden osztályba egy-egy felső tagozatos tanuló ült be, aki a számára kedves népmesét olvasta fel a gyerekeknek.

A délelőtt folyamán az első és második osztályosok különböző feladatokat oldhattak meg a szünetekben, amiért jutalmat kaptak. Volt közte kirakó, útkereső, keresztrejtvény, amely feladatokat önállóan, vagy párokba szerveződve hajtották végre a gyerekek. Nagyon aktívan, lelkesen töltötték a feladatlapokat, a jutalomért cserébe.

A harmadik és negyedik osztály részére vetélkedőt szerveztünk. A vetélkedő témája olyan általuk ismert mesék feldolgozása volt, amit óvódás vagy iskolás éveik alatt már megismerhettek. A mesés hét próba melyet ki kellett állniuk, hasonlított a legkisebb királyfi által végrehajtandó próbákhoz. A feladatok között voltak mozgásos játékok, fejtörők és olyan vicces próbák, mint a mézeskalács evés madzagról vagy a lencse és a bab válogatása homokból. Elmondásuk szerint a gyerekek legjobban az utóbbi két próbatételt élvezték.

A legjobban teljesítő csapat oklevelet és könyvjutalmat kapott, de minden csapat egy-egy apró ajándékkal lett gazdagabb. A mosolygós gyerekarcokat látva örömmel készülünk a következő tanévben is az ünnepi alkalomra.

Fleisch Edina 

tanító

nepmese_napja_kollazs8.jpg

 

További képek: https://photos.app.goo.gl/3hA7WLLe9NKCAiJ68

 

 

 

 

 

Szólj hozzá