2021. júl 04.

Környezetismeret óra helyett - EFOP tábor 1. hét

írta: Mrssheperd
Környezetismeret óra helyett - EFOP tábor 1. hét

Mindig öröm egy diák számára, ha nem az iskolában kell ülni, de közben ismereteket szerezhet, közösségben lehet és még jól is szórakozhat! Az idei tanév zárását követő héten, június 21-én vette kezdetét az az EFOP–tábor, mely a talányos „Környezetismeret óra helyett” címet kapta. A Nagykanizsai Tankerületi Központ támogatásával került megszervezésre idén is az a napközis tábor, mely pályázati pénzekből valósult meg, így a tanulók számára ingyenesen volt elérhető.img_20210622_154421.jpg

A terv az volt, hogy az első osztály órarendjéből kimaradó környezetismeret órát volt hivatott pótolni ez a napközis tábor. A téma A fák titokzatos élete volt, amelyen célul tűztük ki szűkebb környezetünk megismerését és a benne való tájékozódást.

A résztvevő gyerekek számos programot vehettek részt, többek között erdőt jártak Hévízen, Csiszár Viktor geológus vezetésével, aki a parkerdei madároduk telepítéséért volt felelős korábban, így azt is pontosan meg tudta mutatni a tanulóknak, melyik odúban ilyen madár költ éppen.

Megismerkedhettek a fa újrahasznosításának több módjával is, többek között a fa illetve bútorfestés – bútorfelújítás mikéntjével, melyben a kisgörbői Asztalosfabrik volt segítségünkre, valamint a papírmerítés technikáját is elsajátíthatták Peresztegi Zsolt felnőtt cserkész útmutatása alapján.

Kirándulást tettünk a Kis-Balaton Látogatóközpontban is, ahol a Kis-Balaton élővilágát és csodáit ismerhették meg a résztvevők egy interaktív kiállítás keretein belül.

Az utolsó nap vendégünk volt Györei András vadőr, aki arról is beszélt a gyerekeknek, hogy miért merészkedik egyre több erdei állat az emberlakta területekre, de bemutatta a vadászatok alkalmából begyűjtött trófeáit is, valamint azt is megtudhattuk tőle, hogy milyen az, amikor terítékre kerül a vad, és hogyan búcsúzik tőle a vadász.

Az együtt töltött közös hét lehetőséget adott a nagyrészt első osztályos tanulóknak, hogy jobban megismerhessék egymást, a környezetüket, valamit más oldalukról is találkozhassanak két tanítójukkal, akik a tábort vezették Fleisch Edina és Ninkó Jánosné tanító nénikkel. Az élménygazdag hét után már csak a pihenés van hátra, tartalmas, pihentető nyári szünetet kívánunk minden tanulónak!

 

képek itt

 

Szólj hozzá

EFOP 1.hét tábor 2021