2021. okt 08.

Népmese napja - 2021. október 4.

írta: Mrssheperd
Népmese napja - 2021. október 4.

Iskolánkban már több éves hagyományra nyúlik vissza a Népmese napjának megünneplése. Benedek Elek születésnapján, szeptember 30-án rendhagyó magyar óra keretében, nem iskolai keretek között találkozhatnak a gyerekek a népmesék világával.

Az idei évben közös programmal készültek a tanító nénik az első – második és a harmadik – negyedik osztály tanulóinak. Mindkét korosztály vetélkedőn vehetett részt az október 2-án megrendezésre került ünnepnapon. Míg az első-második vicces és játékos feladatokkal ismerkedett a népmesék világával, addig a harmadkés negyedik évfolyam számot adhatott az eddig megszerzett tudásából.

Mindkét korosztály remekül szórakozott a mesés feladatokkal tűzdelt rendhagyó magyar órákon, s a legjobb csapatok természetesen jutalmat is kaptak. Mégis a legkedvesebb program minden évfolyam számára az volt, amikor Éva néni, az igazgató néni és Marcsi néni, az igazgatóhelyettes néni meséket olvasott fel a gyerekeknek.

Köszönet az alsós tanító néniknek a színvonalas programért és az iskolavezetésnek a meseolvasásért! Köszönjük az ötletet és a szervezést Fleisch Edina és Szitáné Mózer Veronika tanító néniknek, és a díjátadásban nyújtott segítséget az igazgató néninek. nepmese_napja_eredmeny.jpgReméljük, ez a program is megerősíti a gyerekekben a mesék és az olvasás szeretetét.

 

Szólj hozzá

Népmese napja 2021.10.04.