2022. okt 03.

Medve Matek Go

írta: Mrssheperd
Medve Matek Go

Szeptember 28-án a harmadikosokkal egy kalandos matek versenyen vettünk részt. Az őszi forduló online zajlott, a legközelebbi választható helyszín a keszthelyi móló környéke volt. Az időpontot mi határozhattuk meg, így az időjárás előrejelzést is figyelembe véve, egy szerda délutánra esett a választásunk. A verseny kezdetekor egy telefonos applikációba belépve minden instrukciót ezen keresztül kaptunk. Térkép nézetben 10 gombostűvel jelölt állomás jelent meg, a mozgásunkat pedig egy kék pötty jelezte. Feladat nézetben láttunk egy matek feladatot, valamint hogy melyik helyszínre kell mennünk. A megoldás beküldése gomb ugyanis csak akkor jelent meg, ha megtaláltuk a megnevezett állomást. Az Erzsébet királynő szobor, vagy az óriás sakktábla nem is okozott gondot, de pl. a kör alakú facsoport, vagy a bokor ösvény megtalálásához már jól jött a térkép és a GPS irányítás. A 90 perces játékidő egyik csapatunknak sem volt elég az egész pálya teljesítésére, viszont a Bronz és Ezüst fokozat azt bizonyítja, hogy az egyáltalán nem könnyű, viszont nagyon vicces matek példákkal jól elboldogultak a kis koalák.
Nagyon élveztük versenyt, a szabad levegőt, a mozgást, a közös élményt. (Pl. mikor a mólón egy vízisikló „ugrott” a lábunk elé :) ).

Izgatottan várjuk a tavaszi fordulót, ami Veszprémben lesz, együtt a többi megyei csapattal.

 

A versenyre Szabó Anikó tanár néni készítette fel a gyerekeket. Köszönjük a kísérő és utazást segítő szülők – Prótár Nikolett és Prótár Richárd – segítségét! Gratulálunk a versenyzőknek!

 

medve_matek_go_2022.jpg

 

Szólj hozzá

Medve matek go