2022. dec 08.

Mikulás 2022

írta: Mrssheperd
Mikulás 2022

Napok óta csilingelést hallottunk. Meg csengőszót. Meg piros suhanó árnyakat láttunk. Meg szarvacskás feketéket... Aztán egyszerre nyílt az ajtó, s belépett a nagyszakállú Mikulás. Mindent tudott rólunk. Hogy mit szeretünk és mit nem, hogy nem szeretünk veszíteni, de legnagyobb boldogságunk, ha nyerünk, s még azt is tudta, hogy varrtunk. Pici csomagokat az adventi naptárhoz. Ebbe rejtettük az ajándékokat egymásnak. Kaptunk csomagot Mikulástól, rénszarvas formájút. Boldogok voltunk és hálásak. Énekeltünk és furulyáztunk neki.
Aztán színház kezdődött. A másodikosok beöltöztek, nyuszinak, egérnek, rókának, medvének, Mikulásnak. Eljátszották, hogy a kiváncsi kisnyúl elindul megkeresni a Mikulást, de majdnem megeszi a róka. Tapsoltunk és nevettünk. Aztán a délután is nagyon izgalmas lett, de erről majd a negyedik osztály mesél...

Hilda néni Mikulás-kupát rendezett az egész alsó tagozatnak. Mi, negyedikesek, segítettünk neki a verseny lebonyolításában.

Hat vegyes csapat küzdött egymással.  A játékok elrepítettek minket az Északi-sarkra: volt szaloncukor keresés, Mikulássapka –váltó, szánkóhúzás, hóember-mentőakció, hóemberöltöztető verseny és hógolyógyűjtés is.

Éppen hogy vége lett a versenynek, amikor motorbőgést hallottunk: megjöttek a motoros Mikulások! A Mikulások bőgették a mocikat, mi pedig énekeltünk. Cserébe kaptunk tőlük mindenféle édességet és narancsot. Tudtuk, hogy ők nem igazi Mikulások, de sebaj, mert nagyon menők voltak!

Nekünk nagyon tetszett ez a nap, jól éreztük magunkat! Reméljük, jövőre is lesz ilyen!

 

4. osztály tanulói

1_1.png

2_1.png

3_1.png

4_2.png

5_1.png

Szólj hozzá

Mikulás 2022 Mikulás 22