2023. sze 03.

Tanévzáró 2023. június 22.

írta: Mrssheperd
Tanévzáró 2023. június 22.

2023. június 22-én került sor a 2022/2023-as tanév lezárására. A kitűnő és jeles tanulmányi eredménnyel büszkélkedő, a különböző tanulmányi és sportversenyeken kiemelkedő eredményt elérő valamint a közösségért példamutatóan munkálkodó diákokat jutalmaztuk először.

 

Ezután került sor Takácsné Kovács Erzsébet búcsúztatójára, aki nyugdíja vonult. Erzsi néni tanári pályafutását a Karmacsi Általános Iskolában kezdte, 1980. augusztus 16-án. 1981. szeptember 1-jén került áthelyezéssel a Sármelléki Általános Iskolába, majd 1984. augusztus 16-án az alsópáhoki Dr. Szántó Imre Általános Iskolába, amely napjainkig a munkahelye és nyugdíjba vonulásának helyszíne. Ez a pedagógus életút elismerésre méltó 43 évet ölel fel. Tanári munkájának alapvető jellemzői voltak a hivatástudat, a gyermek- és szakma szeretete, az igényesség és pontosság. Emellett több évtizeden át osztályfőnöki és munkaközösség-vezetői feladatokat is ellátott.

Munkaközösség vezetői és diák-önkormányzatot segítő pedagógusi tevékenységében is megnyilvánult a közösségért érzett felelőssége. Mindig a tanulók érdekeit képviselte, ezeket tekintette a legfontosabbnak. Kiváló szervező készséggel közel harminc éven át szervezte az iskolai ünnepélyeket, nyári táborozásokat, osztálykirándulásokat szem előtt tartva az ország különböző tájegységeinek megismerését. A kor kihívásaihoz rugalmasan tudott alkalmazkodni és ezt a hozzáállást tanítványai számára is sikeresen közvetítette, átadta.

 

Ezek a gondolatok köszöntek vissza volt tanítványai kedves szavaiban, a szép emlékeket felidéző gondolatokban, melyek egyszerre csaltak mosolyt az arcokra és könnyeket a szemekbe. 

Szép nyugdíjas éveket kívánunk!

rsz_2023_junius_22.png

Szólj hozzá

tanévzáró 2023 2023.06.22.