2023. nov 23.

Dr. Szántó Imre nap 2023

írta: Mrssheperd
Dr. Szántó Imre nap 2023

Iskolánk névadója előtt tisztelegtünk november 17-én, pénteken. Amellett, hogy a gyerekek megismerkedhettek Dr. Szántó Imre életével egy videós összeállításon, illetve az ahhoz kapcsolódó feladatokon keresztül, a napot az egészség témakörének szenteltük. Az egyes évfolyamok az Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak előadását hallgatták meg különböző témakörökben.

Emellett játékos osztályvetélkedő zajlott, ami magába foglalta egy plakát elkészítését, tisztasági versenyt, vak ételkóstolást, kooperációs és egyéb ügyességi feladatokat, egy táncos próbát, valamint ételszobrászatot is. A gyerekek lelkesen vetették bele magukat a kihívásokba. Körüljárták egyebek mellett az egészséges étrend, a vízfogyasztás, a helyes kéz- és fogmosás témaköreit.

Fantasztikus alkotások születtek mindenféle gyümölcsből és zöldségből. Volt olyan osztály, amelyik a tengerpartot hozta létre csupa ehetőből, mások varázserdőt készítettek, de olyanok is akadtak, akiket az állatvilág ihletett meg.

A Dr. Szántó Imre napot eredményhirdetéssel zártuk. Alsó tagozaton a 4. osztály diadalmaskodott, míg a nagyoknál a hetedikesek vitték el a pálmát. Mindkét osztály jutalma egy mozilátogatás, míg a második helyen záró évfolyamok tanulói (1., illetve 5.) csokiszökőkutat kapnak jutalmul.

1_14.png

2_14.png

3_13.png

Szólj hozzá

Dr.Szántó Imre Nap Dr.Szántó Imre Nap 2023